Glidmedel – Vattenbaserade

Glidmedel – Vattenbaserade
22 augusti, 2016 Kondomappen
In Glidmedel, Nyheter

Vattenbaserade glidmedel är den mest använda sorten på marknaden idag, det är oftast den sorten man hittar i vanliga matvarubutiker. Men olika tillsatser i glidmedlen gör att egenskaperna varierar, till exempel kan mängden vatten göra att viskositeten (trögheten) ändras. Ett visst märke kan ha helt olika egenskaper om man jämför med ett annat, men på förpackningen förefaller det vara exakt samma produkt. Hur hittar man då rätt i denna djungel? Tyvärr finns ingen enkel genväg, man måste helt enkelt prova sig fram tills man hittar ett märke eller sort som passar de önskemål man har.

Eftersom vattenbaserade glidmedel absorberas av huden och även till viss del avdunstar vid användning är det vanligt att man måste återapplicera efter en stund. Om glidmedlet avdunstar/absorberas stannar ofta en del av de icke vattenbaserade ämnena kvar på huden, det kan räcka med lite saliv för att ”återaktivera” dem, men det är såklart upp till en själv om man vill använda saliv eller helt enkelt applicera en ny klick.

En del av de nyutvecklade glidmedlen är tillverkade med naturligt mjukgörande ämnen som är bra för huden, dessa lämnar oftast inte någon klibbig hinna efter sig då huden har absorberat vattnet. Men det är alltid bra att tvätta sig efter man använt glidmedel för att bli av med eventuella restprodukter/klibbig hinna.

När ska du använda vattenbaserade glidmedel?

Vattenbaserade glidmedel passar till exempel utmärkt tillsammans med latexkondomer då de inte påverkar kondomens hållbarhet. Man kan säga att vattenbaserat glidmedel är den absolut mest använda sorten. Enkelt, smidigt, inte så mycket att tänka på och relativt billigt är det också.

När ska du undvika vattenbaserade glidmedel?

Vid sexakter i nära anslutning eller i vatten rekommenderas inte vattenbaserat glidmedel då de lätt löses upp av vatten. Använd istället oljebaserade glidmedel.

Tips!

Det finns smaksatta vattenbaserade glidmedel, ett enkelt sätt att piffa till sexlivet lite. Du kan självklart köpa de hos oss och du hittar dem här.

Comment (1)

Pingbacks

  1. […] på annat sätt. Använd därför alltid glidmedel avsedda för ändamålet, det finns både vattenbaserade (läs mer) och silikonbaserade […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*