Kondomstorlek

Kondomstorlek
13 juli, 2016 Kondomappen
In Kondomer, Kondomsorter, Nyheter
Kondomstorlek - mät och hitta rätt.

Att hitta rätt kondomstorlek är viktigt, fel storlek kan påverka hållbarheten och dessutom försämras känslan för både dig och din partner.

Penisstorlek

Den vanligaste penislängden är någonstans omkring 15cm i erigerat tillstånd. Kondomerna är tillverkade så att de ska ha extra utrymme i toppen för att få plats med sädesvätskan vid utlösning. Kondomer är extremt, EXTREMT töjbara, de kan växa med flera gånger sin egen storlek utan att gå sönder. Något som är viktigt att tänka på att kondomen måste vara tillräckligt lång. Den ska täcka hela penis, gör den inte det kan könssjukdomar smitta mellan den exponerade delen och din partner, därför är det väldigt viktigt att köpa rätt kondomstorlek.

Omkrets / grovleken på penis

Omkretsen på penis är också avgörande för hur en kondom passar. Medelomkretsen är någonstans runt 11cm, har du större omkrets än genomsnittet kan en medelstor kondom kännas obekvämt tajt. Då kan du med fördel välja en lite rymligare kondom för att få maximal känsla. Har du något mindre omkrets är det viktigt att prova så att kondomen inte riskerar att glida av under samlag. Testa i så fall en kondom som är lite tajtare.

Kondomstorlek – Såhär hittar du rätt

För att enklast hitta rätt kondomstorlek rekommenderar vi att du mäter din penis i erigerat tillstånd. När du mäter längden utgå från ollonets spets och ta måttet på ovansidan av penis till den möter kroppen. När du mäter omkrets är det helt enkelt bara att ta måttet där den är som grövst. Det kan ändå ta ett par försök innan du hittar rätt storlek då det är ganska svårt att få ett exakt mått, tipset är att köpa ett såkallat ”Mixpack” från RFSU, det innehåller ett gäng olika kondomer. Ett sådant kan vara värt att köpa om man hellre vill prova sig fram till den optimala kondomen.
Värt att tänka på att storlekarna kan skilja mellan olika märken, en kondom med storleken Large är förmodligen inte lika stor hos alla tillverkare. Vi har bland alla våra kondomer angivit den storlek som tillverkaren har i sin information och försökt kategorisera dem så bra som möjligt.

Kom ihåg att när kondomen passar och du hittat en kondomstorlek som du är nöjd med har du ett bra skydd mot könssjukdomar och oönskad graviditet.

Bra länkar:

Comment (1)

Pingbacks

  1. Kondomer med smak 2 år sedan

    […] Hur väljer du rätt storlek på dina kondomer Hur förvarar du bäst dina kondomer […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*