Vaselin som glidmedel, tänk på det här

Vaselin som glidmedel, tänk på det här
6 september, 2016 Kondomappen
In Glidmedel, Nyheter, Vanliga frågor
Vaselin som glidmedel

Vaselin är något som många har hemma och med tanke på dess konsistens kan det verka som en bra idé att använda det som glidmedel. Något som dock är problematiskt med att använda just Vaselin som glidmedel är att det är oljebaserat. Oljebaserade produkter ska inte användas tillsammans med kondomer tillverkade av gummi/latex.

Varför ska man inte använda Vaselin med kondomer?

Oljan i Vaselinet reagerar nämligen med latex och kondomen riskerar då att försvagas vilket kan leda till att kondomen spricker eller går sönder på annat sätt. Använd därför alltid glidmedel avsedda för ändamålet, det finns både vattenbaserade (läs mer) och silikonbaserade glidmedel.

Det är alltså olämpligt att använda alla oljebaserade produkter som glidmedel exempelvis barnolja, hudkräm, andra skönhetsprodukter. Ofta lämnar de också fläckar på kläder och lakan, dessa kan vara svåra att få bort. Många kvinnor tål dessutom inte ingredienserna, detta kan leda till svampinfektioner och andra liknande besvär.

När kan man använda Vaselin och Oljebaserade glidmedel?

Enda tillfället då oljebaserade produkter kan användas som glidmedel är när du och din partner har sex utan skydd.

Vi har ett stort utbud av glidmedel, du hittar garanterat något som passar dig. Passa på att prova ett smaksatt glidmedel.

Comments (0)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*